Asszusn programok

Egy napos  -  2 napos

Időtartam : Egész napos

Egész napos program

Látogass elegy egész napos(!!!! Javítandó az angol verzió is) kirándulás keretében Asszuánba, tekintsd meg Elephantine szigetén Siou és Koti núbiai falvait. Hajózz le a Níluson tradicionális egyiptomi fából készült vitorláson, fedezd fel a núbiai emberek egyszerű, természetközeli életének sajátosságait!.

Fedezd fel Elephantine szigetének csücskében a két lenyűgöző kis núbiai falut. Siou és Koti két színes, sok csodát rejtő falucska a Nílus partján.Sétálj egyet a falvak árnyas utcáin, fedezd fel az ott élő emberek mindennapi életét. Hajózz egyet a tradicionális fából készült egyiptomi vitorláson a csodálatos Níluson, és feltétlen hallgasd meg Elephantine sziget nevének eredetéről szóló mondát is: egyesek úgy tartják, hogy az elefántcsont kereskedelem miatt kapta a nevét, mások úgy gondolják a sziget formája miatt nevezték el Elephantine szigetnek...hogy mi az igazság? Derítsük ki együtt!


Asszuán két napos program.

Első nap:

kora reggel indulunk idegenvezetőnkkel együtt Asszuánba. Az út során megállunk Edfu templománál, majd az asszuáni gátat fogjuk megtekinteni, amely a Nílus fölött helyezkedig el és 1960-ban épült. Ez a gát védi Egyiptomot az éves áradásoktól. Faloccával - a tradicionális egyiptomi kishalyóval kelünk át a folyót Philae templomát megtekinteni, amely Isis istennő tiszteletére épült és aki a annak a szigetnek az istennője, ahol a templom épült. Egy helyi étteremben megebédelünk, majd vendégeinket Asszuánban 4 csillagos szállodába visszük ahol kipihenhetik az út fáradalmait.

Második nap:

korai, hajnal 3 órai indulással kell számolni a második napon! Az idegenvezető kíséretével meglátogatjuk Abu Simble UNESCO által védett templomát, amely II Ramses tiszteletére épült. Idegenvezetőnk elmeséli a templom történetét, hogyan kerültek a templom darabjai kőről-kőre erre az új helyszínre - amikor az asszuáni gát megépült, a templomot át kellett költöztetni a folyó irányának megváltoztatása miatt. Ezután visszautazunk Asszuánba, megebédelünk és ezután visszautazunk Hurghadára illetve Marsa Alamba.

Foglald le most


Akár az is tetszhet...

Kairó túra

Egész napos túra Kairóba, hogy fedezze fel a csodálatos látnivalókat,a Gizai piramisokat amik 7 csodája közül leglenyűgözöbb, es nézni múzeumot...

nézz a részleteket

Luxor túra

Egész napos túra luxorba,sivatagon keresztül az ősi Téba városba és felfedezés a Világhírű királyok völgyében és templomokban..

nézz a részleteket

Utópia sziget

Egyedülálló élmény a káprázatos Vörös-tenger vízalatti élővilága, élvezze a búvárkodást a természetes zátonyok es korallok között..

nézz a részleteket

Quad Szafari

elveszunk a hotelnél , utazás a quad-parkba legkondicionalt járművel, majd tesztvezetes Az ATV quad sivatagban És tevegelni Beduin faluban..

nézz a részleteket