Luxor programok

Egy napos  -  2 napos

Időtartam : Egész napos

Egy napos program

A program keretében ellátogatunk Karnak templomába, amely a legnagyobb templom-komplexum a világon, majd elfogyasztunk egy ízletes ebédet egy helyi étteremben mielőtt átkelnénk a Nílus nyugati partjára. A kirándulás során megtekintjük a Holtak Városát, a Memnoni Kolosszust – az egyetlen emléket amely III. Amenhotep fáraó templomából megmaradt. Ezután ellátogatunk a Királyok Völgyébe, ahol szintén megcsodálhatjuk az ókori építészek keze munkáját.

Megtekintjük Hatshepsut királynő templomát, aki az ókori Egyiptom egyetlen női uralkodója volt.

Az egész napos kirándulás végén transzfer a szállodába (Hughada, Marsa Alam)


Luxor két napos program:

Első nap:

a korai reggel órákban vesszük fel utasainkat légkodicionált kisbuszokkal. Luxorba érkezve találkozunk az idegenvezetővel, akivel meglátogatjuk a híres Karnak templomot, amely a világ legnagyobb templomkomplexuma ami valaha épült. Ókori neve Ipet-Isut, amely szent helyet helyent. A templom komplexum megtekintése után átkelünk a Níluson a tradicionális egyiptomi kishajóval (falocca), majd a nyugati partra érve megebédelünk egy helyi étteremben a Nílus partján. Ebéd után a Királyok Völgyét látogatjuk meg, ahol megtekinthetjük a csodálatos királysírokat, melyek mélyen a sziklák alatt helyezkednek el. Három sírt lesz időnk megtekinteni, majd Hatshepsut királynő (az egyetlen női fáraó) templomát tekintjük meg. A nap végén utasainkat a szállásra szállítjuk.

Második nap:

Reggeli után Luxor templomát fogjuk megtekinteni, amelyet III. Amonhotep és II. Ramszesz építtetett rituális célokból illetve fesztiválokat is tartottak itt, Amon isten tiszteletére. Eztuán átkelünk a Nílus nyugati partjára Habu városát meglátogatni, ahol a templomot fogjuk meglátogatni illetve a Memnos Koloszust. Ebéd után indulunk vissza Hurghadára.

Foglald le most


Akár az is tetszhet...

Kairó túra

Egész napos túra Kairóba, hogy fedezze fel a csodálatos látnivalókat,a Gizai piramisokat amik 7 csodája közül leglenyűgözöbb, es nézni múzeumot...

nézz a részleteket

Luxor túra

Egész napos túra luxorba,sivatagon keresztül az ősi Téba városba és felfedezés a Világhírű királyok völgyében és templomokban..

nézz a részleteket

Utópia sziget

Egyedülálló élmény a káprázatos Vörös-tenger vízalatti élővilága, élvezze a búvárkodást a természetes zátonyok es korallok között..

nézz a részleteket

Quad Szafari

elveszunk a hotelnél , utazás a quad-parkba legkondicionalt járművel, majd tesztvezetes Az ATV quad sivatagban És tevegelni Beduin faluban..

nézz a részleteket